Sunteti pregatiti pentru un tsunami in Marea Neagra? Aflati mai multe despre asigurarile care va pot proteja!

Stirile recente despre riscul de tsunami in Marea Neagra, evidentiat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP), ar trebui sa ne preocupe pe toti. INFP avertizeaza ca Romania nu este imuna la acest pericol, documentele istorice atestand 22 de evenimente de acest tip, majoritatea generate de cutremure cu magnitudini de peste 6. Evenimentul din 1901, un cutremur de 7,2 Mw in zona Shabla, a provocat un tsunami cu valuri de aproximativ 4 metri, devastand coasta de sud a Mangaliei si satele din apropiere.

Acest risc, desi poate parea indepartat, este real. Cutremurul din Marea Egee din 2020, care a generat un mini-tsunami, demonstreaza ca astfel de fenomene pot aparea oriunde exista activitate seismica. Desi nu am experimentat tsunami-uri devastatoare recent, activitatea seismica din Marea Neagra ne expune acestui pericol.

Avand in vedere aceste informatii, este esential sa intelegeti ce tipuri de asigurari va pot proteja in cazul unui astfel de dezastru natural:

  • Asigurari de locuinta: Aceste asigurari pot acoperi daunele materiale suferite de locuinta dumneavoastra in cazul unui tsunami, inclusiv distrugerea cladirii, a bunurilor din interior si a anexelor. Este important sa verificati clauzele politei pentru a va asigura ca sunt acoperite daunele provocate de tsunami. Unele polite pot include si acoperire pentru cheltuielile de cazare temporara in cazul in care locuinta dumneavoastra este nelocuibila.

  • Asigurari de bunuri: Daca aveti bunuri de valoare (bijuterii, electronice, opere de arta etc.) care nu sunt acoperite integral de asigurarea de locuinta, este recomandat sa incheiati o asigurare separata pentru acestea. Aceasta va va proteja impotriva pierderilor financiare in cazul distrugerii sau furtului bunurilor in timpul unui tsunami.

  • Asigurari de raspundere civila: In cazul in care locuinta dumneavoastra este afectata de un tsunami si provocati daune vecinilor, asigurarea de raspundere civila va poate proteja de costurile aferente.

  • Asigurari de viata: Desi nu acopera daunele materiale, asigurarea de viata va poate oferi o siguranta financiara pentru familia dumneavoastra in cazul unui eveniment tragic, cum ar fi un tsunami.

Este important sa discutati cu un agent de asigurari pentru a intelege pe deplin acoperirea oferita de fiecare tip de asigurare si pentru a alege optiunile care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Nu asteptati ca dezastrul sa se produca pentru a va asigura! Informati-va si protejati-va!

Se incarca ... asteptati